2018. július 23. , 15:45
Köszöntjük Lenke nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
             1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Önkormányzati hírek

Új honlapon a gödöllői önkormányzat

Gyorsabb és képesebb kíván lenni Gödöllő Város Önkormányzatának új honlapja, amely a napokban felváltja a korábbi, hazánk európai uniós elnökségi időszakára kialakított weblapot.
A technikai fejlődés, az olvasói szokások változása, a közösségi média térnyerése számos ötletet adott az új honlap tervezéséhez. Az illusztrációk elhelyezése, megjelenésük minősége iránti elvárások is nőttek.
A tartalom továbbra is a korábbi kategóriák köré szerveződik, de a honlap szerkezetét könnyebben és gyorsabban lehet változtatni.
Miközben az új honlap tartalmát folyamatosan töltjük fel, egy ideig a régi honlap is elérhető marad a web.godollo.hu címen. Ezzel szeretnénk elősegíteni, hogy olvasóink az új honlap megismerése idején is tudjanak tájékozódni a korábbi, már megszokott „étlapból”.”


Keresés:   
2018.07.21.
Kedves Gödöllőiek!
Gödöllő önkormányzata felmérést végez az Önök közlekedési szokásairól. Kérdéseink a gödöllőiek közlekedési szokásira vonatkoznak, különösen érdekes számunkra a több közlekedési eszközt használók tapasztalata, véleménye. A kerékpározással kapcsolatos alapismeretekre és igényekre is kíváncsiak vagyunk. A kitöltés önkéntes.
Bővebben
2018.07.21.
Csuja László Virágvölgy című, amatőr főszereplőkkel készült első mozifilmjét választotta a legjobb alkotásnak az időszerű problémákkal foglalkozó Párhuzamok és ütközések című kategóriában a palicsi filmfesztivál filmkritikusokból álló nemzetközi zsűrije - közölte a bírálóbizottság pénteken. Bővebben
2018.07.20.
Gödöllő Város településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) felülvizsgálatáról
Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy elkészült Gödöllő város településrendezési eszközeinek – településszerkezeti tervének és helyi építési szabályzatának – tervezete. Bővebben
2018.07.07.
Csuja László Virágvölgy című, amatőr főszereplőkkel készült első mozifilmjét díjazta a zsűri szombat este az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Bővebben
2018.07.06.
Az ideiglenes szintbeli vasúti átjáró útépítési munkái az előzetes terv szerint július 6-án befejeződnek és információink szerint már a délután folyamán megtörténik az átadás az autósok részére. Ezzel együtt új forgalmi rendet alakítanak ki, ami várhatóan a felüljáró elkészültéig marad érvényben.
Bővebben
2018.07.05.
Július 5-én a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban rendezték meg a városi Semmelweis napot, melyen a Gödöllő Egészségügyéért díjak átadására került sor. A képviselő-testület idén dr. Ilonczai Larisszának, a Tormay Károly Egészségügyi Központ fül-orr-gégész főorvosának, Turai Lajos Ferencnének, a Gödöllői Palotakert Bölcsőde intézményvezető-helyettesének és dr. Bhuyan Shafiqul Islam háziorvosnak ítélte oda az elismerést. (dr. Bhuyan Shafiqul Islam külföldi távolléte miatt később veszi majd át az elismerést.)
Bővebben
2018.07.04.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy dr. Kiss Árpád jegyző július 11-én 14 és 16 óra között tartja fogadóóráját. A továbbiakban marad az eredeti idő intervallum, 10-12 és 14-16 óra között. Bővebben
2018.07.03.
Július 2-től július 6-ig Pécel és Gödöllő állomáson, valamint Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Hatvan vasútvonalon az innen letölthető módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Bővebben
2018.07.03.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóság tájékoztatása szerint magánterületen történő építkezés miatt kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani július 4-én, szerdán, 10-14 óra között a Dózsa György úton a Körösfői u. és a Városmajor u. közötti szakaszon. A korlátozás idejére a Dózsa György út - Szilhát u. csomópont lámpái sárga villogón fognak működni. Bővebben
2018.07.01.
A hazánkban megrendezett mountain bike tájékozódási világkupán a gödöllői Kármán Katalin bronzérmet szerzett.Bővebben
2018.07.01.
A Magyar Szabadság Napja alkalmából idén is átadták a Magyar Szabadságért Díjat, amit ebben az esztendőben dr. Bálint György vehetett át. Az ország “Bálint gazdájának”, aki idén tölti be 99. életévét, dr. Gémesi György polgármester adta át a díjat. Bővebben
2018.07.01.
A szarvasi Cervinus Teátrum előadásában a Csodaszarvas című musicalt mutatták be az Alsóparkban, a Világfánál.


Bővebben
2018.07.01.
28. alkalommal ünnepeltük a Magyar Szabadság Napját a Világfánál, melynek kezdetén Gémesi György polgármester mondott ünnepi beszédet.Bővebben
2018.06.30.
Szelfi a kerttel - így foglalta össze gondolatait Katona-Szabó Erzsébet textilművész, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány kuratóriumának elnöke a GIM-ház új, június 30-án megnyílt kiállításáról, amelyen a vizuális művészetek különböző területein alkotó művészek munkái láthatók.
Bővebben
2018.06.30.
Ongjerth Richárd, a Belügyminisztérium településfejlesztési szakértője az Önkormányzati Folyamatok Figyelemmel Kísérése II. elnevezésű kiemelt kormányzati projekt keretében végzett kutatásokról számolt be. Mint elmondta, három kutatást végeztek. Az első az önkormányzatok egymással és a megyei önkormányzatokkal végzett koordinációját elemezte, a második azt vizsgálta, hogy az önkormányzatok miként tudják bevonni a helyi szereplőket a fejlesztésekbe, a harmadik az önkormányzatok információgazdálkodását és kommunikációját kutatta.
Bővebben
2018.06.30.
A Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozóját Franciaországból Denis Badré fővárosi tanácsos, Párizs főváros küldötte, a MoDem (Demokratikus Mozgalom) igazgatóságának tagja, Ville-d'Avray volt szenátor-polgármestere és Francois Pauli, az Európai Parlament tanácsosa is megtisztelte jelenlétével. A rendezvényen Denis Badré az Európai Unió jelenlegi megosztottságáról és a szövetség előtt álló kihívásokról beszélt.
Bővebben
2018.06.30.
A Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozójának zárónapján elsőként a közfoglalkoztatásnak a vidék önfenntartó erejének erősítésében betöltött szerepéről tartottak kerekasztal beszélgetést, Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai- és Koordinációs Főosztályának osztályvezetője, Eszes Béla, a MÖSZ társelnöke Jánoshida polgármestere és Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere részvételével. A beszélgetés során a tanácskozás résztvevői megismerhették a két településnek az e téren zajló jó gyakorlatait is.
Bővebben
2018.06.30.

Első alkalommal kóstolóval egybekötött termékbemutató, kiállítás és vásár kapcsolódott a Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozójához  a városi piacon. Az ország különböző tájairól érkezett kereskedők és termelők kínálták nagy sikerrel a portékájukat, közte közfoglalkoztatásban termelt termékeket is.

Bővebben
2018.06.29.
A világtalálkozó településüzemeltetési szekcióját Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, Tab polgármestere vezette. Előadást tartott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, a MÖSZ Polgármesteri Tagozatának elnöke, Pergő Margit, a TÖOSZ társelnöke, Berhida város polgármestere, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület LEADER helyi akciócsoport elnöke valamint Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Régió Kft. mb. ügyvezetője.


Bővebben
2018.06.29.
Kerekasztal beszélgetésen cserélték ki véleményüket az önkormányzatok jelenéről és jövőjéről a parlamenti pártok szakpolitikusai a Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozóján. A beszélgetésen a Demokratikus Koalíció részéről Hajdu László, a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól Hegedűs Lórántné, az LMP-től Demeter Márta, az MSZP részéről Molnár Gyula, a Párbeszéd Magyarországért képviseletében pedig Kocsis-Cake Olivio vett részt a beszélgetésben. A rendezvényre a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a KDNP is meghívást kapott, ők azonban lemondták a részvételt. Bővebben
2018.06.29.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által alapított Polgármesteri Ezüstlánc Díjjal idén Ambrus Gyöngyit, Kistokaj polgármesterét tüntették ki, a Polgármesteri Aranygyűrű Díjat pedig Beke László, Környe polgármestere és Illár József Palágykomoróc-Kisszelmenc polgármestere vehette át.
Bővebben
2018.06.29.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által megrendezett kétnapos eseményen határokon innen és túlról több mint háromszáz településvezető vesz részt.
Bővebben
2018.06.29.
A vasúttársaság értesíti tisztelt utasait, hogy 2018. július 7-től július 20-ig Gödöllő állomáson, valamint Rákos – Pécel és Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Hatvan vasútvonalon az innen letölthető módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Bővebben
2018.06.28.
Bálint György kertészmérnök, "Bálint gazda" kapja idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány által alapított elismerést, melyet szombaton adnak át Gödöllőn. A Magyar Szabadságért-díjat Bálint György életútja és értékmegőrző tevékenysége elismeréséül veheti át - tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.
Bővebben
  1 / 222 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése